Spiseforstyrrelse og selvskade

Skrevet af UNIKDANMARK

January 14, 2024

I denne blog vil vi gå i dybden på ” Spiseforstyrrelse og selvskade ” Spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd optræder ofte i teenageårene og er typisk forbundet med lavt selvværd og sociale udfordringer.

I Danmark er der ingen præcis statistik over udbredelsen af selvskade, men det er kendt at det ofte starter i de tidlige teenageår. En dansk undersøgelse fra 2002 viste, at 17% af eleverne i ottende og niende klasse havde erfaring med selvskade.

Har du brug for psykologisk rådgivning?

Kontakt på 40 19 32 32 for en gratis afklaringssamtale eller tryk på knappen!

Selvskadende handlinger udføres ofte i ensomhed og på skjulte steder på kroppen for at undgå stigmatisering.

Personer, der skader sig selv, skjuler ofte deres sår og ar.

Derudover kæmper mindst 15.000 danske børn og unge med spiseforstyrrelser.

Disse unge oplever ofte lavt selvværd og sociale udfordringer på grund af deres forhold til mad og sygdom.

I alvorlige tilfælde kan det føre til indlæggelser og lange behandlingsforløb.

Guide til forståelse og behandling af spiseforstyrrelser og selvskade hos unge

Spiseforstyrrelser og selvskade er komplekse og udfordrende tilstande, som især påvirker unge.

Spiseforstyrrelser involverer ofte et forstyrret forhold til mad, krop og vægt, mens selvskade typisk omfatter handlinger, hvor personen påfører sig selv fysisk skade.

Begge tilstande kan være forbundet med psykiske problemer som lavt selvværd, depression og angst. De kan også medføre sociale vanskeligheder og i alvorlige tilfælde kræve indlæggelser og intensiv behandling. Forståelsen og støtten fra omgivelserne er vigtig for at hjælpe de berørte i deres helingsproces.

En løsning til spiseforstyrrelse

Behandling af spiseforstyrrelser gennem psykologisk rådgivning og psykoterapi er afgørende for at støtte personens helingsproces.

Disse terapiformer giver individuelle strategier for at håndtere de underliggende psykologiske årsager til spiseforstyrrelsen.

Hos vores UNIK CENTRE tilbyder vi både psykologisk rådgivning og psykoterapi, med mange års erfaring inden for behandling af spiseforstyrrelser.

Vores tilgang er baseret på en dyb forståelse af de unikke udfordringer, som hver person står over for, og vi skræddersyr behandlingsplaner for at imødekomme individuelle behov og fremme varig bedring.

Afslutning

Vi håber denne blog har gjort dig klogere på ” Spiseforstyrrelse og selvskade ” Hvis du har brug for psykoterapeutisk rådgivning kan du kontakte os forneden

Kontakt på 40 19 32 32 for en gratis afklaringssamtale eller tryk på knappen!