Hvorfor er stress farligt

Skrevet af UNIKDANMARK

January 7, 2024

I denne blog vil vi gå i dybden på “Hvorfor er stress farligt?” Nogle mener, at stress kun er skadeligt, hvis man tror, det er det. Kortvarig stress i sig selv er ikke farligt, da det er en naturlig reaktion, som kroppen selv frembringer.

Nogle former for stress er skadeligt 

Langvarig stress er ikke en tilstand, vi er designet til at befinde os i over længere tid. Dette udsagn bygger på viden om, at stresshormoner og det sympatiske nervesystem hæmmer fordøjelsen og celle reparation, blandt andet. En langvarig stressperiode kan medføre højere blodtryk, øget puls, og dårligere blodcirkulation i kroppens yderområder. Dette kan være skadeligt over tid.

Mens kortvarig stress ikke er skadelig, kan langvarig stress have alvorlige konsekvenser for helbredet.

Har du brug for psykologisk rådgivning?

Kontakt på 40 19 32 32 for en gratis afklaringssamtale eller tryk på knappen!

Kortvarig og langvarig stress?

Forskning viser en klar sammenhæng mellem langvarig stress og kroniske sygdomme, herunder autoimmune sygdomme og endda livstruende tilstande.

Eksempler på sådanne sygdomme omfatter diabetes type 1, astma, allergier, irritabel tarmsyndrom, Crohns sygdom, reumatoid artritis, ALS, kronisk træthedssyndrom, fibromyalgi og endda kræft.

Længe har fokus været på genetiske faktorer i udviklingen af sygdomme, men mangeårige studier har ikke givet klare svar. Derimod har forskning vist, at gener kan aktiveres af ydre påvirkninger, såsom stress og traumer. Genetisk betingede lidelser er derfor kun arvelige, hvis det relevante gen ‘tændes’ – ofte gennem stress.

Stress kan forbedres nemt

Stress kan forbedres ved psykoterapeutisk hjælp. UNIKDANMAKR tilbyder psykoterapeutisk hjælp af erfarne psykoterapeuter, som kan hjælpe individer med at overkomme stress hurtigere.

Afslutning

Vi håber denne blog har gjort dig klogere på “Hvorfor er stress farligt” Hvis du har brug for psykoterapeutisk rådgivning kan du kontakte os forneden

Kontakt på 40 19 32 32 for en gratis afklaringssamtale eller tryk på knappen!