Angst og kvalme

Skrevet af UNIKDANMARK

January 16, 2024

 I denne blog vil vi gå i dybden på ” Angst og kvalme ” Angst fører ofte til kvalme og relaterede symptomer som mavesmerter, svimmelhed, åndenød, hjertebanken, svedige hænder og muskelspændinger.

Har du brug for psykologisk rådgivning?

Kontakt på 40 19 32 32 for en gratis afklaringssamtale eller tryk på knappen!

Angst og kvalme

Denne fysiske manifestation af angst kan have en selvforstærkende effekt, hvor symptomer som svimmelhed og maveproblemer intensiverer angstoplevelsen.

Det er vigtigt at anerkende, at angst har en stærk kropslig komponent og kan være overvældende. I nogle tilfælde kan angst i maven være så intens, at det fører til yderligere ubehag som besvimelse eller problemer med at holde på urin og afføring.

Årsagen til angst og kvalme

Årsagen til angstrelaterede maveproblemer kan variere baseret på den specifikke type angst en person oplever.

Hvis maveproblemer opstår i særlige situationer, som f.eks. i forbindelse med specifikke fobier som højder eller edderkopper, eller under specifikke aktiviteter som at tage bussen, kan det indikere en fobi. Hvis maveproblemerne derimod optræder mere generelt og ikke er bundet til specifikke situationer eller objekter, kan det tyde på generaliseret angst.

Forståelse af konteksten og mønstrene i disse symptomer er afgørende for korrekt diagnosticering og behandling.

Hvordan hænger angst og svimmelhed sammen

Svimmelhed er et almindeligt symptom på angst. Når man oplever angst, frigives stresshormoner som adrenalin, som kan påvirke kroppens balance og forårsage svimmelhed.

Desuden kan hyperventilation, som ofte forekommer under angst, føre til en reduktion i blodets kuldioxidniveauer, hvilket også kan medføre svimmelhed. Svimmelhed som et symptom på angst kan være forbigående, men for nogle mennesker kan det være et mere vedvarende problem.

Angst behandling?

Behandling af angst gennem psykologisk rådgivning og psykoterapi er effektiv og centrerer om at forstå og bearbejde de underliggende årsager til angsten.

I vores UNIK centre er vi specialiserede i disse behandlingsformer, hvor vi tilbyder individuelt tilpassede terapiforløb.

Vores mål er at give redskaber til bedre at forstå angst, lære strategier til at håndtere den, og i sidste ende opnå en forbedring af livskvalitet.

Afslutning

Vi håber denne blog har gjort dig klogere på ” Angst og kvalme ” Hvis du har brug for psykoterapeutisk rådgivning kan du kontakte os forneden

Kontakt på 40 19 32 32 for en gratis afklaringssamtale eller tryk på knappen!

Hvordan stress sygemelder man sig